NT RAZPIS

3. NOČNI TEK MARIBOR

VRHUNSKI TEKAŠKI DOGODEK, V CENTRU ŠTAJERSKE PRESTOLNICE

LOKACIJA: Startno ciljno prizorišče dogodka je Grajski trg, Maribor

DATUM IN URA: Sobota, 18.maj ob 19.30 uri 5 km in 20.30 uri 10 km.

BRIEFING: Za vse udeležence bo organizirana predstavitev trase in poteka tekmovanja in sicer 15 minut pred posameznim startom, na startnem prizorišču.

PREDPRIJAVE: Predprijave se sprejemajo izključno preko spletne prijavnice SPODAJ, ki je objavljena na spletni strani: TUKAJ

PRIJAVE NA DAN DOGODKA: se sprejemajo v sprejemni pisarni na Grajski ulici 7 od 14.00 dalje.

PREVZEM STARTNIH PAKETOV IN ŠTEVILK: bo mogoč v petek, 17.5. od 16.00-20.00 ure in soboto od 14.00 ure do startov

STARTNINA: Startnino nakažete na ŠPORTNO DRUŠTVO MARIBOR SPORT FEST, LIMBUŠKO NABREŽJE 2, 2341 LIMBUŠ: TRR: SI56 0510 0801 5775 781, SKLIC je datum dogodka: 00 18052019. Če plačujete za druge nam to javite na mejl info@mbsportfest.eu

Prijava se upošteva NA DAN PLAČILA STARTNINE.

CENA STARTNINE:

DOLŽINE / DATUM PLAČILA

Do vključno 18.3.2019

19.3. do vključno 18.4. 19.4. do vključno 15.5.

16.5., 17.5. in na dan dogodka

5 km FUN RUN

15 EUR 17 EUR 19 EUR 21 EUR
10 km 18 EUR 21 EUR 24 EUR


27 EUR

 

PRIJAVA VSEBUJE:
Ob vplačani startnini udeleženci prejmejo:

 • tekaške nogavičke,
 • spominski nahrbtnik dogodka,
 • štrudelj v cilju,
 • funkcionalno-tekaško majico dogodka (predprijavljeni s plačano startnino do vključno 10.5.2019. Prijavljeni PO TEM DATUMU prejmejo spominsko majico dogodkov organizatorja),
 • darila pokroviteljev dogodka,
 • zavarovanje odgovornosti,
 • spominsko medaljo dogodka,
 • spominsko diplomo dogodka,
 • personalizirano številko dogodka (predprijavljeni s plačano startnino do vključno 10.5.2019),
 • zagotovljeno zdravstveno spremstvo,
 • meritve rezultatov in
 • organizirano prireditev z bogato založenimi okrepčevalnicami in vrhunskim vzdušjem.

TRASE, OPIS:

 • Tek na 5 km, Udeleženci startajo na Grajskem trgu in tečejo v smeri proti Mestnemu parku. Tu zavijejo levo in tečejo proti drevoredu na Vrbanski cesti, kjer zavijejo desno proti »štengam pod Kalvarijo« Ko pridejo do njih zavijejo desno in tečejo pod vinogradi do Mestnega parka. Tu zavijejo levo proti Trem ribnikom. Tečejo okrog prvega ribnika in zavijejo desno od koder trasa poteka skozi park naravnost proti cilju. Trasa poteka večino po asfaltni poti in le delno po urejeni makadamski oz peščeni poti (Trije ribniki). Cilj je v centru Maribora na Grajskem trgu.
 • Tek na 10 km, Udeleženci startajo na Grajskem trgu in tečejo proti Trgu Leona Štuklja in mimo Niagare proti Lentu. Ob Dravi tečejo skozi celoten Lent proti Koblarjevem zalivu, kjer je prva okrepčevalnica. Od tu tečejo ob Dravi proti Mariborskem otoku in od tam proti Kamnici. Iz Kamnice tečejo po Vrbanski cesti mimo Hipodroma proti »štengam pod Kalvarijo«, kjer je okrepčevalnica. Trasa se nadaljuje pod vinogradi do mestnega parka, kjer zavijejo levo proti Trem ribnikom. Tu tečejo okrog prvega ribnika in zavijejo desno od koder trasa poteka skozi park naravnost proti cilju. Trasa poteka večino po asfaltni poti in le delno po urejeni makadamski in peščeni poti (Trije ribniki). Cilj je v centru Maribora na Grajskem trgu.

KATEGORIJE:

 • Tek na 5 km absolutna kategorija (moška in ženska).
 • Tek na 10 km bomo razdelili v 6 moških in 6 ženskih kategorij ter moški in ženske absolutno po 3 najboljši.

NAGRADNI SKLAD: Na daljši 10 km trasi, bomo med najhitrejše 3 v posameznih kategorijah razdelili 1.500 EUR vrednostnih bonov nagradnega sklada, ki ga zagotavljajo partnerji dogodka.

NAGRADE: Med udeleženci bomo izžrebali tudi bogate nagrade pokroviteljev dogodka. Nagradili bomo tudi najmlajšega udeleženca in najmlajšo udeleženko ter najstarejšega udeleženca in najstarejšo udeleženko, ki bodo dobili posebne nagrade. Posebno nagrado bo prejel tudi najštevilčnejši klub oz organizacija.

OKREPČILA: Na trasi bomo postavili postojanke z okrepčili (voda, napitki, banane…) Prav tako bo v cilju poskrbljeno za okrepčila in sadje.
ORGANIZATOR: ŠPORTNO DRUŠTVO MARIBOR SPORT FEST, LIMBUŠKO NABREŽJE 2, 2341 LIMBUŠ: TRR: SI56 0510 0801 5775 781, SKLIC je datum dogodka: 00 18052019

SPLET: http://www.mbsportfest.eu/maribor-sportfest-nocni-tek/

E NASLOV: info@mbsportfest.eu

OSTALO: Vsi tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost in organizator ne odgovarja za poškodbe in nesreče, ki se zgodijo v okviru tekmovanja. S podpisom na prijavnici ob prevzemu startnih številk, se udeleženci strinjajo z razpisnimi pogoji. Za mlajše od 18 let je potreben podpis skrbnika.

Organizator si pridružuje pravico do spremembe in dopolnitve razpisa.

Maribor, maj 2019