Za ogrevanje prizorišča so pozno popoldan najprej poskrbeli najmlajši, ki so se podali na Otroške teke Zlatega lisjaka. Vsi teki so bili netekmovalni in otroci so za uspešno pretečeno razdaljo prejeli spominske diplome in medalje.

Zvečer pa je šlo zares. Najprej so se na traso 5 km podali tisti “manj pripravljeni” in “hitri”, ki so želeli biti v cilju čimprej. Ti so se na krajši tarsi, ki je bila tehnično kar zahtevna, hkrati pa je bila še temperatura ozračja precej visoka, potili dobrih 17 minut.

3

Na daljši 10 km trasi, ki je potekala v enem krogu, pa so udeleženci tekli skozi center Maribora, Lent, Koblarjev zaliv, mimo Mariborskega otoka, v Kamnico, pod Kalvarijo, skozi Mestni park in okrog Treh ribnikov nazaj v center mesta.

Vsi teki so bili dobro obiskani in z izvedbo smo lahko zelo zadovoljni, zato lahko rečemo, da je prvi del dogodkov Maribor sport festa uspešno za nami. Za vse tekače je s pestrim dogajanjem na prizorišču poskrbela skupina Carpe Diem, ki je skupaj z odličnim voditeljem skrbela za dobro vzdušje med tisočero množico, tako so tudi težki kilometri hitro ter prijetno minili.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za uspešno opravljen tek posebne zahvale tudi županu g. Fištravcu, ki je s startnim znakom pospremil udeležence na daljši, 10 km razdalji.


REZULTATI

Rezultati za ABSULUTNO 5 km: KLIKNI TUKAJ

Rezultati za ABSULUTNO 10 km: KLIKNI TUKAJ

Rezultati KATEGORIJE 10 km: KLIKNI TUKAJ

GALERIJA

Galerija slik 1. del: KLIKNI TUKAJ

Galerija slik 2. del: KLIKNI TUKAJ

Galerija slik 3. del: KLIKNI TUKAJ

Dostop.si VIDEO POSNETEK

Grajski trg v centru Maribora, so obiskovalci navijači in udeleženci napolnili do konca in s tem pokazali podporo dogodku. Velika zasluga pa gre tudi glasbeni skupini CARPE DIEM, ki je zabavala občinstvo in poskrbela za vrhunsko vzdušje.

Se vidimo