3 dni dogodkov v štajerski prestolnici so uspešno za nami. Bil je naporen vikend, ampak na obraze udeležencev smo privabili nasmeh, veselje, utrujenost in tudi kakšno kapljico sreče oz zadovoljstva.

PETEK, 17. maj:

Premierni HABECO BIZNIS RUN MARIBOR smo izvedli na idilični lokaciji v Mestnem parku in odzivi udeležencev so bili pozitivni. Predvsem so nastopajoči s spodbudo pomagali sotekmovalcem in na ta način krepili ekipni duh. Med dogodkom in po dogodku smo poskrbeli za okrepčila, na Grajskem trgu pa z živo glasbo zabavali nastopajoče. Mrzel večer in hladen veter sta na koncu poskrbela, da smo dogodek takoj po razglasitvi zaključili. Hkrati pa smo udeležence povabili na prihajajoči dogodek v seriji HABECO BIZNIS RUN CELJE, ki bo v knežjem mestu v petek, 14. junija.

Čestitke vse udeležencem in ekipam, da so podprli premierni dogodek. Galerije in rezultati bodo objavljeni tekom dneva.

SOBOTA, 18. maj: OTROŠKI TEKI ZLATEGA LISJAKA.

Pred glavnim dogodkom večera, so najmlajši ogreli trase na Otroških tekih zlatega lisjaka. 200 m, 400 m in 800 m za tiste, ki želijo že v otroških letih po pteh svojih staršev. Najmlajše je ogreval in zabaval vzajemko. Vsi pa so si v cilju prislužili spominske medalje in diplome.

SOBOTA 18. MAJ: 3. NOČNI TEK MARIBOR

Tradicionalni tekaški dogodek na 5 km in 10 km je bil kljub dežju na krajšem teku prava paša za oči. Prelepe trase in odlično vzdušje na centralnem prizorišču so pričarale tudi naše punce iz FIT Z ANDREJO, ki so ogrevale tekmovalce.

REZULTATI:

Nocni_5kmabs

NTMB _10kategorije

NTMB_10kmabs

NEDELJA, 19. maj: SHARK URBANI GLADIATOR MARIBOR

Tudi tokrat so udeleženci iz praktično cele Slovenije in tudi tujine, premagovali ovire na treh različno dolgih trasah. Krajša v dolžini 7 km, srednja v dolžini 11 km in PRO TRASA v dolžini 15 km so bile speljane v centru mesta, ob Dravi, do Koblarjevega zaliva, Mariborskega otoka, najdaljša celo do Drava centra. Vračale pa so se na prizorišče preko Hipodroma, šteng na Kalvarijo ter skozi Mestni park v cilj na Grajski trg. Vreme nam je tokrat služilo, utrujenost pa je naredila svoje, saj so bile ekipe po dogodku v cilju vidno utrujene. To je pač Urbani gladiator 😛 Nekaj utrinkov iz dogodka je na voljo spodaj.

Nedelja 19. maj: ARGETA JUNIOR Mali otroški urbani gladiatorček

Zabava za najmlajše je bila tudi tokrat organizirana v Drava centru, Krajinskemu parku v Limbušu. Otroci v starostih od 4-14 let so se pomerili na spretnostnem poligonu in startali glede na svojo starost v različnih startih. Poleg je bil postavljen tudi ARGETA JUNIOR poligon, kjer so si najmlajši lahko priborili praktične in okusne nagrade našega generalnega pokrovitelja dogodka. Vsi otroci so bili zmagovalci, zato so tudi v cilju vsi prejeli zaslužene diplome in medalje. Nekaj utrinkov je na voljo spodaj.

 

Čestitke vsem udeležencem dogodkov, zahvala Mestni občini Maribor in vsem pokroviteljem in popdornikom dogodkov. Potrudili smo se, da v mesto pripeljemo šport in rekreacijo in v okviru dogodkov poskrbimo tudi za promocijo zdravja na delovnem mestu in zdravja na splošno.

Verjamemo, da je še mnogo prostora za izboljšave, zato se že veselimo NAŠIH prihajajočih športnih dogodkov.

SREČNO